top of page

NFPA

1600

Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı:

Risk ve Zarar Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve Ä°yileÅŸtirme EÄŸitimi

Stratejik Öneme Sahip Kurum ve KuruluÅŸlar Ä°çin
NFPA 1600 Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı: Risk ve Zarar Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve Ä°yileÅŸtirme EÄŸitimi

Amerika BirleÅŸik Devletleri'ne Yönelik Terör Saldırıları Ulusal Komisyonu (11 Eylül Komisyonu), NFPA 1600'ü Ulusal Hazırlık Standardı olarak tanımıştır. Yerel, bölgesel, ulusal, uluslararası ve küresel bazda kamu, kar amacı gütmeyen, hükümet dışı ve özel kuruluÅŸlar tarafından yaygın olarak kullanılan NFPA 1600, ABD Ä°ç Güvenlik Bakanlığı tarafından acil durum hazırlığı için gönüllü bir fikir birliÄŸi standardı olarak kabul edilmiÅŸtir.

​

NFPA 1600 Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı, yangına dayalı bir standart olmayıp, afet ve acil durum yönetimi ve iÅŸ sürekliliÄŸi çalışmalarına odaklanan profesyoneller için baÅŸta can güvenliÄŸi olmak üzere fiziksel kayıpların azaltılmasına ve iÅŸ sürekliliÄŸinin oluÅŸmasına imkan saÄŸlayan evrensel bir standarttır. FEMA, Uluslararası Acil Durum Yöneticileri DerneÄŸi (IAEM) ve Ulusal Acil Durum Yöneticileri DerneÄŸi (NEMA) gibi uluslararası kuruluÅŸların hepsi NFPA 1600'ü onaylamaktadırlar ve standardı geliÅŸtirmek için NFPA ile birlikte çalışmaktadırlar.

​

Siyasi, ekonomik, çevresel ve jeopolojik belirsizliklerin arttığı günümüz iÅŸ dünyasının artan risk ortamında, Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi, farklı sektörlerde yer alan ve stratejik öneme sahip kurum ve kuruluÅŸların risklerle etkin mücadele edip sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaÅŸabilmeleri için hayati öneme sahiptir.
 

NFPA 1600 Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı, afet ve acil durum yönetimi, kriz yönetimi ve iÅŸ sürekliliÄŸi için yaygın olarak tanınan bir standarttır. KuruluÅŸlara çeÅŸitli acil durumlara hazırlanma, yanıt verme ve toparlanma süreçlerini geliÅŸtirme ve uygulama konusunda kapsamlı rehberlik saÄŸlar. DoÄŸa ve insan kaynaklı afetler, siber saldırılar, operasyonel aksaklıklar ve öngörülemeyen krizler, proje süreçlerini, çalışan güvenliÄŸini ve finansal istikrarı ciddi ÅŸekilde etkileyebilir. Yüksek riskli kurum ve kuruluÅŸlar için kriz hazırlığı, müdahale ve iyileÅŸme süreçlerine yönelik proaktif bir yaklaşım, ÅŸirket genelindeki riskleri tanıyabilme, riskleri en aza indirerek mevcut ve gelecek riskleri yönetme, varlıkları korumak ve kesintisiz operasyonları saÄŸlamak için önemlidir.
 

NFPA 1600 Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı: Risk ve Zarar Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve Ä°yileÅŸtirme EÄŸitimi, stratejik seviyedeki kurum ve kuruluÅŸlara, krizlere etkili bir ÅŸekilde hazırlanmaları, yönetmeleri ve iyileÅŸme süreçlerini gerçekleÅŸtirmeleri için gerekli araçları ve stratejileri sunmak üzere tasarlanmıştır. EÄŸitim, proje yöneticileri, güvenlik ve acil durum yetkilileri ve üst düzey yönetim kadroları için faydalı olacak; kurum yetkililerinin risk ve zarar azaltma, hazırlık ve iyileÅŸtirme adımları ve iÅŸ sürekliliÄŸi kavramlarını benimsemelerine olanak tanıyacaktır.​​

NFPA 1600 Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı: Risk ve Zarar Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve Ä°yileÅŸtirme EÄŸitimi, iÅŸ sürekliliÄŸi, afet ve acil durum yönetimi, kriz yönetimi ve iletiÅŸim profesyonelleri, çevre saÄŸlığı ve güvenliÄŸi profesyonelleri, güvenlik ve tesis yöneticileri, risk yöneticileri, iç denetçiler ve danışmanlar için tasarlanmıştır.

Genel Bakış:

Organizasyonunuzu beklenmedik durumlardan korumak için, acil durum yönetimi ve iÅŸ sürekliliÄŸi planlaması için sektör lideri NFPA 1600'e dayalı kapsamlı eÄŸitimimizle hazırlanın. Bu eÄŸitim, katılımcılara etkili bir hazırlık programı oluÅŸturmak, uygulamak ve sürdürmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefler, böylece krizler karşısında dayanıklılığı saÄŸlar.

​​

2 Günlük EÄŸitim Öne Çıkan Konular:

​​

  • NFPA 1600'e GiriÅŸ: Tehlike avı, risklerin belirlenmesi, risk analizi, zarar azaltma stratejileri ve iyileÅŸme planlaması dahil olmak üzere NFPA 1600 standardının temel ilkelerini öÄŸrenin.

 

  • Risk ve Zarar Azaltma Uygulamaları: Tehlikeler ve potansiyel riskleri belirleme, risk analizi yapma ve zarar azaltma stratejileri ile uygulama konusunda pratik bilgiler edinin.

 

  • Acil Durum Yönetimi En Ä°yi Uygulamaları: ÇeÅŸitli senaryolarda etkinleÅŸtirilebilecek afet ve acil durum planlarının nasıl geliÅŸtirileceÄŸini ve uygulanacağını anlayın.

 

  • Ä°ÅŸ SürekliliÄŸi Planlaması: Afet ve acil durumlar sırasında operasyonel etkilenebilirliÄŸi en aza indirecek iÅŸ sürekliliÄŸi programları oluÅŸturun ve sürdürün.

NFPA 1600 SÜREKLÄ°LÄ°K, ACÄ°L DURUM VE KRÄ°Z YÖNETÄ°MÄ° STANDARTI; RÄ°SK VE ZARAR AZALTMA, HAZIRLIK, MÜDAHALE
VE İYİLEŞTİRME EĞİTİMİNE KATILMANIN ANA FAYDALARI

DoÄŸa ve insan kaynaklı afetler, endüstriyel kazalar veya jeopolitik krizlerden kaynaklanan kesintiler her zaman mevcut risklerdir. Yeterli hazırlık olmadan, organizasyonlar önemli operasyonel, finansal ve itibar kayıplarıyla karşılaÅŸabilir. NFPA 1600 Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı: Risk ve Zarar Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve Ä°yileÅŸtirme EÄŸitimi, organizasyonların bu riskleri öngörmelerine ve çalışanları koruyan, varlıkları güvence altına alan ve iÅŸ sürekliliÄŸini saÄŸlayan dirençli sistemler inÅŸa etmelerine yardımcı olacaktır.

​

NFPA 1600 Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı: Risk ve Zarar Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve Ä°yileÅŸtirme EÄŸitimi, organizasyonların krizleri daha etkili bir ÅŸekilde yönetme, kesintilerden hızlıca toparlanma ve uzun vadeli operasyonel dayanıklılık için sürdürülebilir bir çerçeve oluÅŸturma konusunda daha iyi bir konuma gelecektir.

​​

Gelişmiş Risk Değerlendirme ve Hazırlık:

Katılımcılar, kamu ve özel sektör ÅŸirketlerimizin karşı karşıya olduÄŸu doÄŸa kaynaklı (deprem, sel, yangın, heyelan, çığ, aşırı hava olayları, kuraklık, kıtlık vb.) ve insan kaynaklı (nükleer, biyolojik, kimyasal ve endüstriyel) afet ve acil durumlar için risk ve zarar azaltma çalışmalarının nasıl yapılabileceÄŸini öÄŸreneceklerdir. Katılımcılara, sektörlerine özgü zorlukları ele alan saÄŸlam iÅŸ sürekliliÄŸi planları geliÅŸtirmeleri için stratejiler sunulacaktır.

​

Kriz Müdahalesi ve Yönetimi:

NFPA 1600 Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı: Risk ve Zarar Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve Ä°yileÅŸtirme EÄŸitimi, güvenlik ve acil durum yöneticilerinin, acil durumlar sırasında koordinasyonu nasıl saÄŸlayacaklarını ve kritik operasyonların kesintiye uÄŸramadan devam etmesini nasıl güvence altına alacaklarını öÄŸreneceklerdir.

 

Kesintiler Sırasında Operasyonel Süreklilik:

Katılımcılar, doÄŸa ve insan kaynaklı afetler gibi operasyonel kesintiler sırasında temel hizmetlerin nasıl sürdürüleceÄŸi konusunda bilgi sahibi olacaklar. Odak noktası, kritik altyapının korunması ve kriz sırasında hayati hizmetlerin iÅŸlevsel kalmasının saÄŸlanması olacaktır.

​

GeliÅŸtirilmiÅŸ Güvenlik ve Uyumluluk:

Güvenlik, Afet ve Acil Durum Yöneticileri, kriz yönetimi protokolleri konusunda ileri düzeyde eÄŸitim alarak, çalışan güvenliÄŸini saÄŸlamaları ve yüksek riskli durumlarda uluslararası güvenlik standartlarına uymaları için desteklenecekler. EÄŸitim, katılımcıların acil durumlara dayanıklı güvenlik planları oluÅŸturmalarına ve sahada meydana gelebilecek kazaları azaltmalarına yardımcı olacaktır.

​​

Kurtarma ve Dayanıklılık Stratejileri:

NFPA 1600 Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı: Risk ve Zarar Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve Ä°yileÅŸtirme EÄŸitimi, kesintiler sonrası kurum ve kuruluÅŸların normal operasyonlarına en hızlı ÅŸekilde dönmelerine yardımcı olacak iÅŸ sürekliliÄŸi stratejilerini de kapsayacaktır. Bu, hasar deÄŸerlendirmesi, restorasyon planlaması ve gelecekteki krizlere karşı uzun vadeli dayanıklılık önlemlerini içerir.

​​

Maliyet Azaltma ve Ä°tibar Yönetimi:

Krizleri proaktif bir ÅŸekilde yöneterek ve iÅŸ sürekliliÄŸini saÄŸlayarak, ÅŸirketler krizlerin mali etkilerini önemli ölçüde azaltabilir ve proje gecikmeleri veya maliyetli kesintilerden kaçınabilir. Ayrıca, zorluklar karşısında dayanıklılık sergileyen kuruluÅŸlar, müÅŸteri güvenini sürdürme ve pazardaki itibarlarını koruma konusunda daha iyi bir konuma sahip olurlar.

​​

İş Birliği ve Paydaş Katılımı:

NFPA 1600 Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı, Risk ve Zarar Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve Ä°yileÅŸtirme EÄŸitimi, sektörler arasında iÅŸ birliÄŸini teÅŸvik ederek kamu özel ortaklıklarını güçlendirecek, ÅŸirketler ile resmi kurumlar arasındaki koordinasyonu artıracaktır. Bu, toplu hazırlığı iyileÅŸtirecek ve ulusal krizler sırasında kurtarma çabalarını daha verimli hale getirecektir. Ayrıca, farklı sektörlerden profesyonellerle iletiÅŸim kurma, acil durumları yönetme ve iÅŸ sürekliliÄŸini saÄŸlama konusunda en iyi uygulamaları paylaÅŸma imkanı verecektir.

​​

Sürekli EÄŸitim Kredisi Kazanma:

Katılımcılar, mesleki geliÅŸim için CEU (Sürekli EÄŸitim Birimi) kazanma hakkına sahip olabilirler.

​​

Kimler Katılmalı?

Bu eÄŸitim, acil durum yönetimi, iÅŸ sürekliliÄŸi veya risk yönetimi alanlarında çalışan profesyoneller için idealdir. Bunlar arasında:​

 

  • Güvenlik ve Acil Durum Yönetimi Yöneticileri

  • Ä°ÅŸ SürekliliÄŸi Yöneticileri ve Kriz Ä°letiÅŸim Ekipleri

  • Risk Yönetimi, Denetim, Uyum Yöneticileri

  • Sigorta Åžirketleri ve Sigorta Risk Danışmanları

  • Üniversite ÖÄŸretim Üyeleri

  • SaÄŸlık Kurumları Yöneticileri

  • Kritik Ä°nÅŸaat, Altyapı Proje Yöneticileri (Enerji, Telekomünikasyon, Havaalanı/Demiryolu Yöneticileri)

  • Ä°nÅŸaat/Yıkım ve Mühendislik Firmaları

  • Üst Yönetim ve Yönetim Kurulu Üyeleri

  • Proje Yöneticileri

  • Tesis Yöneticileri

  • Kamu GüvenliÄŸi Yetkilileri

  • Sivil Toplum KuruluÅŸları ve Ä°nsani Yardım Organizasyonları

Eğitim Programı

NFPA 1600 Süreklilik, Acil Durum ve Kriz Yönetimi Standardı: Risk ve Zarar Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve Ä°yileÅŸtirme EÄŸitim Programı, Åžubat ayında Ä°stanbul, Ankara ve Ä°zmir illerinde NFPA Hükümet AÄŸları, Uluslararası Kıdemli Ä°liÅŸkiler Sorumlusu Kenneth Burson tarafından 2 günlük bir program olarak yüzyüze gerçekleÅŸtirilecektir. EÄŸitim sunumlarının yanı sıra, ülkemizden ve dünyadan güncel ve baÅŸarılı örnekler katılımcılarla birlikte incelenecek, soru cevap ve tartışma bölümleri ile interaktif sanal sınıf ortamı yaratılacak, ayrıca deneyim, bilgi paylaşımı ve networking seansları yapılacaktır.

 

  • 2025 yılı için program kiÅŸi başı katılım ücreti peÅŸin ödeme ile 850 Dolar + KDV’dir

  • 20 Ocak 2025 tarihine kadar yapılacak kayıtlarda %10 erken kayıt indirimi uygulanmaktadır.

  • AnlaÅŸmalı dernek üyelerine %10 ek indirim indirim uygulanmaktadır.

  • Programa 3 kiÅŸi ve üzeri toplu katılımlarda, %10 grup indirimi uygulanmaktadır.

EÄŸitmen

Kenneth Burson

Hükümet AÄŸları,

Uluslararası Kıdemli İlişkiler Sorumlusu

NFPA

Kenneth Burson, Ulusal Yangın Koruma DerneÄŸi'nin (NFPA) Hükümet AÄŸları Uluslararası Üst Düzey Temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Kenneth, yapısal ve endüstriyel yangın söndürme, teknik kurtarma, tehlikeli madde müdahalesi ve uçak yangınları konusunda 30 yılı aÅŸkın deneyime sahiptir. Standart iÅŸletme prosedürlerinin (SOP'ların) geliÅŸtirilmesi ve uyumluluÄŸunun saÄŸlanması konusunda, NFPA yönergelerine sıkı bir ÅŸekilde uyarak, geniÅŸ bir deneyime sahiptir.

 

Kenneth Burson, Yangın Mühendisleri Enstitüsü'nün mezun üyesidir ve uzmanlık alanlarında kapsamlı eÄŸitim ve sertifikalar alma fırsatı bulmuÅŸtur. ÇeÅŸitli uluslararası konferanslara konuÅŸmacı ve teknik konularda uzman panelist olarak katılmıştır. Aynı zamanda, dünya çapında uluslararası acil durum ajanslarına ve özel sektör kurtarma ekiplerine eÄŸitim ve danışmanlık hizmeti sunan Legacy Elite Emergency Training & Consulting L.L.C.'nin BaÅŸkanı ve Kurucusudur.

 

Kenneth Burson, kariyeri boyunca, Ä°tfaiyeci, Åžoför/Mühendis, TeÄŸmen, Kaptan ve EÄŸitim Görevlisi olarak görev yapmıştır. Ayrıca, uluslararası ÅŸirketlere yangın eÄŸitimi danışmanı ve konu uzmanı olarak hizmet vermiÅŸtir. Çalışmış olduÄŸu ülkelerde, dört kıtada birçok ülkede devlet ve askeri acil durum operasyon ekipleri ile birlikte çalışmıştır. Ayrıca, FEMA'nın Åžehir Ä°çi Arama ve Kurtarma Ekipleri'nin bir parçası olarak köpek arama uzmanı (CSS) olarak görev yapmış ve daha sonra teknik arama uzmanı (TSS) olarak çapraz eÄŸitim almıştır.

 

Kenneth Burson, NFPA'de global Ä°ÅŸbirliÄŸi programı'nın bir parçası olarak acil durum yanıt ihtiyaçları konusunda baÅŸvurulan bir kiÅŸi olarak görev yapmaktadır. Dünya genelinde acil durum yanıtı paydaÅŸlarından gelen talepleri geniÅŸleterek, NFPA'nın küresel vizyonu için bu rol oldukça önemlidir.

NFPA 1600
TR

NFPA 1600
ENG

EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURU FORMU

EÄŸitim programlarımız hakkında detaylı bilgi ve baÅŸvuru için aÅŸağıdaki formu doldurabilirsiniz. EÄŸitim danışmanlarımız en kısa sürede sizinle iletiÅŸime geçeceklerdir.

TeÅŸekkür Ederiz

bottom of page